Hvem bidrar til å gjøre Solskinnsbolle til et ferdig produkt

Bakers baker brød og kaker hver dag. Solskinnsboller er store og myke kanelboller med en "sol" av vaniljekrem i midten. Disse bollene blir du glad av! Her møter du dem som bidrar til å gjøre Solskinnsboller til et ferdig produkt.

 

  • Tor Arne Blakarstugen

    Baker med fagbrev

    Her fyller Tor Arne «melstrøerne» før hvetedeigen mates ned fra trakten. Deigen kommer ut av trakten i et 10 cm tykt «teppe». Melstrøerne sørger for at et tynt lag med mel legges over og under deigen, før den går gjennom forskjellige valser som kjevler deigen til en tykkelse på 3-4 mm.

  • Tor Arne Blakarstugen

    Baker med fagbrev

    Etter at deigen er kjevlet ut kuttes den i 37 cm bredde. Så dryppes det vann langs kantene og vaniljekrem påføres i et jevnt lag. Det blir også strødd rosiner oppå før deigen rulles opp. Her justerer Tor Arne rullene slik at de blir faste og at deigen «limes» i kantene.

  • Tor Arne Blakarstugen

    Baker med fagbrev

    Tor Arne sjekker at alle emnene ser like ut før de skal heves og stekes. Vekten kontrolleres jevnlig og justeringer må til for å unngå avvik. Ved avvik på pluss/minus fem prosent blir deigemnene kastet i en returcontainer.

  • Egil Holm

    Mekaniker med fagbrev

    Egil justerer båndene til en «giljotin» som kutter opp deigen til emner med det som er i ferd med å bli ferdige solskinnsboller, og smører opp maskinen. Han justerer etter faste innstillinger. Når han har gjort ferdig innstillingene fører han dette opp i en arbeidslogg.

  • Ingar Frøshaug

    Sjåfør

    Ingar sjekker pakkelisten og noterer eventuelle avvik, eller skriver OK hvis alt er riktig. Når alt er sjekket og notert kjører han av sted til for eksempel en Kiwi-butikk med de rykende ferske solskinnsbollene.

Give us love