Hvem bidrar til å gjøre Solo til et ferdig produkt?

Solo er kanskje Norges mest kjente merkevare, og den absolutt største norske brusen. Solo ble etablert i 1934, og frem til 60-tallet var den større enn Coca Cola i Norge. Her møter du dem som lager Solo til et ferdig produkt.

 • Morten Murseth Vaaler

  Fagoperatør tapperi

  Morten er ansvarlig for å blande og tappe Solo. Han tar kjemiske prøver, måler karbondioksid-innhold og sukkernivå, i tillegg til at han har ansvaret for at flaskene blir korket, får riktig etikett og blir merket med næringsinnhold, best-før-dato og sporingsinformasjon.

 • Ida Hotvedt

  Produksjonsplanlegger

  Ida kjøper inn innsatsvarer til Solo. Hun må ta hensyn til sikkerhetslageret og hva som skal bli brukt til produksjon. Hun setter også opp tappeplaner for å sikre en effektiv produksjon. I tillegg setter hun opp transport for å frakte Solo til forskjellige salgssteder.

 • Eindride Olaussen

  Produktutvikler

  Eindride bidrar til å komme frem til nye smaksvarianter av Solo. Han gjennomfører råvaretesting av nye leverandører som skal brukes. Han lager også smaksprøver av nye Solo-varianter på labben, og sikrer at de nye variantene implementeres riktig i produksjonen.

 • Stefan Ihlen

  Automatiker

  Stefan har ansvaret for alt det tekniske på maskinene, i tillegg til vedlikehold på maskiner og utstyr. Han sørger for at reserve- og slitedeler er på lager og hjelper produksjonslinjen med teknisk kompetanse.

 • Jan Inge Stenseth

  Laboratorietekniker

  Jan Inge har ansvaret for mikrobiologisk prøvetaking, som innebærer å følge prosessen fra start til ferdig produkt. Han tar bakteriedrepende prøver som så dyrkes. Produktet kontrolleres for å sikre at uønskede mikroorganismer ikke er tilstede, sånn at Soloen er av topp kvalitet.