Du er her:

Filmspiller lastes...

Siv Maria Nguyen , lærling hos TINE

- Jeg er nesten litt forelska i maskinen min! Men jeg må dele den med to andre, da

Siv Maria (18) skulle egentlig bake kaker. I stedet sørger hun for at maskin nr. 5 pakker flere tonn ost hver eneste dag.

- TINE gir meg trygghet, muligheter, ansvar og så er det et fantastisk arbeidsmiljø!  Jeg kunne ikke tenkt meg et bedre sted å jobbe, forteller Siv Maria.

Siv Maria pakker til daglig flere tonn ost på TINE-meieriet Heimdal i Trøndelag. Det har hun gjort siden august 2011 og hun stortrives. Til høsten reiser Siv Maria til Irland for å lære mer om hvordan irene produserer ost. Tre måneder i et fremmed land blir spennende, tror Siv Maria.

- Jeg gleder meg egentlig veldig, dette blir en utfordring! Det er kult at vi får muligheten til å gjøre sånne ting i lærlingetiden. Flott at dette også dekkes av bedriften, sier Siv Maria.

Drømmejobben ble hobby
På ungdomsskolen visste ikke Siv Maria hva hun ville bli. Gjennom forskjellige tester fant hun ut at interessen for mat kunne være noe å satse på. Konditor ble førstevalget. Hun valgte Restaurant- og matfag for å forfølge drømmen om å bake kreative kaker og bakverk. Men så snudde hun.

- Etter hvert fant jeg ut at dette var mer som en hobby. Det var ikke noe jeg ville jobbe med dag inn og dag ut. Derfor prøvde jeg industriell matproduksjon og det angrer jeg ikke på nå. Selv om det var det siste jeg hadde tenkt meg innen matfag, innrømmer hun.

En dyrebar kollega
En vanlig dag starter klokken 07.00 og er ferdig klokken 13.00. Oppgavene varierer mellom å operere maskiner, fylle ut skjemaer, være på labben, på lageret og verkstedet. For tiden har hun fullt opp med maskin nr. 5.

- Jeg er nesten litt forelska i maskinen min! Men vi er tre stykker som opererer den, så jeg må dele litt på den, da. Å jobbe med maskiner er supert, det er en veldig ryddig og organisert måte å jobbe på, og det passer meg bra. I tillegg er det selvstendig, selv om vi samarbeider også, forteller Siv Maria.

Roboten hun opererer er noe av det kuleste på meieriet. Men hun må være forsiktig med den - den er nemlig hennes mest «dyrebare» kollega.

- Hvis halsen på roboten knekker er det litt krise! Maskin nr. 5, som er min maskin, koster vel 9 millioner tror jeg. Det er ganske mye penger. Men det skal mye til og det er ikke noe jeg tenker mye på i det daglige heldigvis, ler hun.

Les mer om hva en fagarbeider industriell matproduksjon gjør her.

Se yrkesfilm.

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Byåsen videregående skole
VG1: Restaurant- og matfag
VG2: Matfag
VG3: Industriell matproduksjon/ opplæring i bedrift i 2 år
Lærling hos TINE Heimdal siden august 2011
Se karriere og utdanning

Give us love