Du er her:

Fakta om matbransjen

Norsk matindustri er en av de aller største industriene i landet, men likevel er det kanskje mye du ikke vet om denne bransjen. Visste du for eksempel at her finner du flere ansatte enn det er innbyggere i Ålesund by? Og flere skal det bli. For norsk matindustri er i stadig vekst. Under kan du lese mer om dette, i tillegg til flere andre spennende fakta om matindustrien.

1. I 2010 kjøpte norske privatpersoner mat og drikke for 226 milliarder kroner

Det vil si at nesten alt som blir produsert i Norge ender opp i private hjem. Bare tenk på alt du spiser i løpet av en uke. Om det er sjokolade, ost eller en hamburger fra Mc Donalds, så kommer det trolig fra en av bedriftene innenfor norsk matindustri.


2. Matindustrien klarer seg godt økonomisk, nesten uansett

Under forrige finanskrise var matindustrien en av de bransjene som klarte seg desidert best. Det er fordi matindustrien stort sett er lite påvirket av den generelle situasjonen for pris og lønnsomhet. Dermed kan man gå en sikker fremtid i møte om man satser på en karriere innenfor matindustri.


3. Matindustrien er mangfoldig

Det finnes mange spennende bransjer innenfor matindustrien. Bransjene varierer fra kjøtt, fisk, meieri, frukt og grønt, til kornvarer, bakervare, drikkevare, sjokolade, is og andre søte fristelser og næringsmidler.


4. Matindustrien er en av de aller største industriene i Norge

Med hele 48 000 ansatte er matindustrien faktisk Norges nest største industri. Det jobber flere mennesker her enn det er innbyggere i Ålesund by og antall ansatte fortsetter å øke. Norsk matindustri er i stadig utvikling og behovet for dyktige medarbeidere vokser.


5. Norsk matindustri produserer mange kjente merkevarer

Det er ikke alltid man tenker over at kjente merkevarer som Coca-Cola faktisk har fabrikker i Norge. Man finner en hel haug med kjente merkevarer innenfor norsk matindustri. Satser du på en fremtid i matindustrien kan du få muligheten til å jobbe med store merkevarer som Mills, Ringnes eller hele Norges Freia, for å nevne noen.


6. Man finner stadig flere med høy utdanning i matindustrien

Matindustrien handler om mer enn produksjon og fabrikkjobbing. Det finnes et utall andre spennende jobber også. Forsker, produktutvikler eller markedsansvarlig er noen av mulighetene man har å velge i. Tallene viser at det blir stadig flere ansatte med universitet- eller høyskoleutdanning.


7. Matindustrien har bedrifter i hele landet

I 2009 var det over 2 300 forskjellige bedrifter innenfor matindustri rundt omkring i hele landet. Det vil si at det er gode muligheter for å finne jobb der man befinner seg.

Give us love