Du er her:

Trond Flesvik, Produksjonsleder hos HOFF

-Vi skal produsere opphøgde poteter i verdensklasse

Produksjonsleder Trond Flesvik (32) i HOFF sørger for både sprit og pommes frites.

- Jeg er ansvarlig for produksjon av blant annet pommes frites, potetmos, sprit, fløtegratinerte poteter, potetmel og glukose, sier Trond Flesvik.

Han vet det meste om råvaren som kommer inn i fabrikken. Flesvik har nemlig vokst opp på en gård, så interessen for maten har vært der siden barndommen av. Oppveksten på gården gjorde ham nysgjerrig på hva som skjedde med potetene etter at familien hadde høstet dem.

- Etter militæret har det egentlig gått slag i slag. Jeg begynte som produksjonsarbeider, ble prosessleder på egen linje, teamleder og nå produksjonsleder for hele Østlandet. Totalt har jeg ansvar for bemanning og produksjon på to fabrikker og til sammen 90 mennesker, forteller Flesvik.

Konkurranse mellom linjene

Poteten er et levende produkt og du vet aldri hva som venter i jorda før innhøsting. I fjor lå HOFF ca. 20 prosent under det de hadde kontrakter på, og kvaliteten på potetene sank. Spørsmålet er hvordan fjorårets settepoteter vil påvirke årets avling. Forhåpentligvis kan maskinene på HOFF fortsette å produsere.

- Vi lager to tonn pommes frites i timen, 15-17 tonn i løpet av et skift. Det er enorme mengder vi har med å gjøre, sier produksjonslederen.

Ofte blir det litt konkurranse mellom de ulike linjene om hvem som får maskinene til å gå best. Da ser en forskjellen mellom de som kan prosessen og har kompetanse og de som ikke er faglærte. En maskin som går 113 timer i uka trenger riktig vedlikehold.

Friskt blod

Hos HOFF på Gjøvik har de mange lærlinger, både på vedlikehold og på prosess. Trond Flesvik ser mange lærlinger som går rett over i fast jobb etter lærlingetiden.

- Det begynner å komme inn en del yngre nå, det er positivt. Da får vi friskt blod og mer gnist, sier Flesvik.

Han er stolt av produktet som skapes på arbeidsplassen sin.

- Vi jobber hardt med kvaliteten, for vi skal produsere opphøgde poteter i verdensklasse.