Du er her:

Marita Solberg, fagarbeider inustriell matproduksjon hos Nidar

Norsk sjokolade er best!

Da Marita Solberg(25) gikk første året på det som den gang het Hotell- og næringsmiddelfag, visste hun lite eller ingenting om matindustrien. Etter utplassering hos forskjellige bedrifter fikk hun opp øynene for livet i fabrikk og norsk sjokolade. Dermed var valget enkelt.

- Når jeg gikk første året på det som het Hotell- og næringsmiddelfag på videregående kjente jeg lite til fagene som handlet om matproduksjon. Først syntes jeg at det virket helt uinteressant, forteller Marita.

Etter hvert ble hun mer og mer nysgjerrig, og til slutt valgte hun industrielle næringsmiddelfag. Det førte til utplassering hos flere forskjellige bedrifter og Solberg ble bare sikrere og sikrere på at hun hadde tatt riktig valg.

I dag jobber hun hos en av Norges største leverandører av godteri, Nidar. Her er Marita med på å produsere blant annet Smash og julemarsipan.

- Jeg gleder meg til jobb hver dag, kan hun fortelle.

Selv mener hun at litt av grunnen er de varierte arbeidsoppgavene.

- Det er veldig spennende å bidra til å lage et produkt der jeg får følge produktet fra A til Å, sier en engasjert Marita.

Norsk sjokolade er best
Norge er jo en sjokoladenasjon. Marita skjønner det godt, norsk sjokolade er best! Men hvorfor?

- Jeg tror nok det må være råvarene, konkluderer hun. - Man blir veldig stolt når man ser egne produkter i butikkhyllene, forteller Solberg.

Og ekstra gøy synes Trondheimsjenta det er å se egne norske produkter i utlandet.

- Det er jo bare en fabrikk i lille Trondheim, sier hun.

Det er tydelig at det er mye som er bra med å jobbe med matproduksjon, men hva er best?

- Det er mye forskjellig å lære hele tiden. Både produktutvikling og nye måter å gjøre ting på. I tillegg har vi det moro mens vi jobber. Også er det veldig gøy å komme på jobb og lure på hva det er man skal gjøre i dag, sier Marita fornøyd.

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Videregående skole, 2 år
Læretid, 2 år
Se karriere og utdanning

Give us love