Du er her:

Christian Evensen, LEAN-koordinator hos Ringnes

Norsk matindustri vet å ta vare på de ansatte

Christian Evensen jobber i dag som LEAN-koordinator hos Ringnes og mener at de som jobber i norsk matindustri gjerne blir værende. Gode utviklingsmuligheter, varierte arbeidsdager og godt arbeidsmiljø gjør at han nå er inne i sitt åttende år hos Norges største bryggeriselskap.

- Nå har jeg jobbet i Ringnes i åtte år og det vil jo si at jeg trives veldig godt, forteller Christian.

Han begrunner dette med et spesielt godt arbeidsmiljø. Og det er nettopp dette som er en av de store styrkene til norsk matindustri. Men hvordan klarer de det? Hva er det egentlig som gjør at de ansatte ikke vil forlate matindustrien?

For Christian er varierte arbeidsoppgaver en viktig grunn til det. I tillegg til å være LEAN-koordinator er han også dommer i et panel som smaker og godkjenner øl. Han følger opp rutiner ute i bedrift og er ansvarlig for lærlinger og praksiskandidater. Når vi spør han om hva som er det mest spennende med jobben, er svaret klart.

- Å jobbe med produksjon! Jeg syntes det er kjempefascinerende å se hvordan kjente produkter blir produsert og samtidig vite hvilket arbeid som ligger bak. Alt fra design, omlegginger, kvalitetskrav, produksjonsledd og transport, til planlegging og analyser. Det er også å jobbe med LEAN-verktøy, som går ut på å effektivisere omlegginger av maskiner, slik at vi jobber smartere og likt, alle mann!

Stabilitet

Det er tydelig at mulighetene er mange om man satser på en karriere i matindustrien. Men i Norge hører vi jo ofte om produksjon som blir flyttet til andre siden av kloden, hva med matindustrien? Blir den også flyttet?

- Mat er noe vi trenger alle sammen og man er ofte avhengig av å produsere den lokalt. I alle fall her i Norge. Dette er på grunn av både holdbarhet, tilgang til råvarer, frakt og lignende, opplyser Christian. Han forteller også om trofaste nordmenn.

- Man velger heller en Tineost, enn en utenlandsk en. Og dette er noen av grunnene til at matindustrien er en av de mest stabile i landet.

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Fagbrev i industriell matproduksjon Se karriere og utdanning

Give us love