Du er her:

Silje Syvertsen Løken, Student, master i matvitenskap

Når studiemiljøet er så bra at man ikke vil slutte

Silje Syvertsen Løken studerer til master i matvitenskap på Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås. Et lite sted hvor studentene må lage sin egen moro. Noe det viser seg at de klarer med glans. Silje har det faktisk så gøy at hun ikke vil slutte. Kanskje er det nøkkelen til en mastergrad?

Selv om Silje Syvertsen Løken stortrives med veien hun har valgt, var det ikke det som var planen.

- Først valgte jeg  IT, men det var ikke noe for meg. Og når jeg søkte litt rundt på nettet, så kom jeg over siden til UMB og begynte å lese om matvitenskap. Og sånn begynte det altså.

Et helt spesielt studiemiljø

Nå er hun godt i gang med mastergraden sin i matvitenskap, og ser optimistisk på de mange jobbmulighetene som venter.

- Folk tar tak i deg allerede under studietiden, de vil ha deg, forteller en engasjert Løken.

Personlig drømmer hun om en trainee-stilling i maindustrien.Silje mener at studiemiljøet på Ås har spilt en viktig rolle når det kommer til hennes motivasjon og faglige utvikling.

- Det er et helt spesielt studiemiljø på Ås. Det er jo lite her, så man må lage sin egen moro. Og det gjør vi ! -  kommer det lattermildt fra Silje. Nesten alle er med i en eller annen form for forening på UMB. Foreningene har egne hus, akkurat som i USA. Selv er Løken leder for en forening som kalles Feminin & Fornem.

- Man vil jo ikke slutte på skolen, man har det så utrolig fint der. Selv visste jeg ikke helt om jeg skulle ta en master når jeg begynte, men man må jo bare det. Det var ikke noe tvil lenger, jeg fant liksom min plass, avslutter Silje før hun kommer med en siste oppfordring:

- Søk matvitenskap!

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Videregående skole, 3 år
Bachelor i matvitenskap, 3 år
Master i matvitenskap, 2 år

Se karriere og utdanning

Give us love