Du er her:

Veronica Hågensen, slakter hos Nortura

- Når jeg er ferdig på jobb, vet jeg at kvaliteten er så god at jeg kan spise det selv

Takket være jobben som slakter blir Veronica Hågensen (25) både rik og sprek.

- Jeg elsker jobben min!

Veronica Hågensen jobber som slakter på Nortura Steinkjer. Hver eneste dag sørger hun og kollegaene for at dyrene dør raskt, effektivt og på en riktig måte.

- Å være slakter er en kjempefin jobb. Det er et utfordrende yrke, jeg lærer faktisk noe nytt hver eneste dag. Og det er kjempespennende hvis du for eksempel liker anatomi.

Gjennomsnittsalderen på arbeidsplassen hennes er 25-30 år.

- Det aller beste med jobben min er arbeidsmiljøet, når man jobber i et team lærer man å samarbeide godt. Det er viktig å trives på jobb, det er jo der jeg tilbringer mesteparten av tiden min. Spesielt rundt juletider og i mai, sier hun.

Godt betalt
Å være slakter er et godt betalt yrke.

- Dessuten er arbeidstiden bra, jeg jobber fra 06.50 - 15.00. Da har vi vært borti 1100 gris, og har bidratt til at den er slaktet på en hygienisk og en kvalitetssikret måte. Når jeg er ferdig med jobben vet jeg at slaktet er håndtert riktig, slik at det trygt kan spises for alle og en hver. Det er en god følelse, å se at man har gjort en god jobb, sier Veronica.

Fysisk arbeid
Som slakter må du like å jobbe med kroppen.

- Her er det ingen som sitter i ro, vi er et team som samarbeider og holder arbeidet i gang hele tiden, sier Veronica.

Det merkes på kroppen når dagen er over. Veronica synes det er godt å kjenne at hun har vært på jobb.

- Når dagen er over sitter jeg igjen med den gode følelsen at jeg har gjort en innsats for pengene. I tillegg holder jeg kroppen i form.

Les mer om hva en slakter gjør her.

Se yrkesfilm.