Du er her:

Gjermund Hov, Fagarbeider industriell matproduksjon hos Tine

- Mine handlinger påvirker hvordan produktet blir

Gjermund Hov (31) i TINE legger sin ære i at Go'Morgen-yoghurten blir perfekt.

Gjermund Hov begynner dagen med å klargjøre maskinene sine og stille inn programmene før han  trykker på den grønne knappen.

- Deretter er det småjusteringer og feiloppretting, jeg jobber hele tiden med forbedringer. Det handler om å få ting til å fungere best mulig. Dessuten kontrollerer jeg produktet hele tiden. Kvalitet, smak og lukt skal være perfekt, sier fagarbeideren.

Det er først og fremst Go'Morgen-yoghurten han jobber med. Blir han noen gang lei yoghurt? - Jeg har aldri blitt lei, men jeg går jo ikke akkurat på butikken og kjøper meg en yoghurt på vei hjem fra jobben, ler han.

Samspill på jobb

For Gjermund sin del er det mye automasjon i arbeidshverdagen.

- Det er mange maskiner å sette seg inn i. Jeg synes det er artig hvordan de forskjellige maskinene fungerer. Det er et samspill, det handler om timing og hvordan de jobber sammen. Jeg jobber hele tiden med hvordan maskinene kan forbedres, sier Hov.

I tillegg til den vanlige jobben er han opplæringsansvarlig.

- Jeg tar meg av lærlinger og nyansatte. Jeg sørger for at lærlingene får skikkelig opplæring på min avdeling. Det er en spennende rolle å ha, jeg må legge ny taktikk hver gang for å få de til å forstå. Det er en artig tanke at jeg kanskje er med på å gi dem en framtid og jobb.

Liker læring

Av og til vikarierer han også som formann på avdelingen.

- Jeg setter stor pris på ansvaret og at jeg får jeg påvirke og bedre andres arbeidshverdag. I tillegg får jeg utfordret og utviklet mine lederegenskaper. Jeg har fagbrev, så det er fine utdanningsmuligheter videre som for eksempel teknisk fagskole. Men jeg sikter meg heller inn på å få jobbe med opplæring. Det er artig å se hvordan ulike mennesker tar til seg læringen og blir flinkere og flinkere.