Du er her:

Tonje H. Nielsen, Fagarbeider Industriell matproduksjon hos Nortura

- Med drømmer i sikte

Med fagbrev i industriell matproduksjon ser Tonje H. Nielsen (23) i Nortura mange muligheter framover.

Nortura i Tønsberg produser leverpostei til hele landet. Fagarbeider i Industriell matproduksjon Tonje H. Nielsen er én av de som sørger for at leverposteien blir perfekt.

- Som fagoperatør må vi ha kjennskap til det tekniske. Vi må vite hvordan maskinene fungerer, kunne justere og foreta enkelt vedlikehold. De fleste stedene på linja er vi ikke engang i direkte kontakt med råvarene, sier Nielsen.

Fagbrevet hennes gir henne muligheten til ĂĄ ta kontroll over prosessene som skjer pĂĄ fabrikken.

- Utdanningen begrenser seg ikke til én jobb, som fagoperatør kan jeg søke jobber mange steder.

Satser videre

Da Tonje H. Nielsen lurte på om hun skulle studere Industriell matproduksjon, spurte hun en lærer om hva utdanningen egentlig var.

- Jeg fikk til svar at det var "det som sørger for at maten kommer i butikkhyllene". Det er omfattende og veldig vagt, men jeg skjønner det nå. Det er fremstillingen og utstyret vi kan, ikke nødvendigvis produktene. Du trenger ikke ha stor matinteresse for å jobbe i matindustrien, sier hun.

Selv skal hun studere videre. En bachelor i Matteknologi på Høgskolen i Sør-Trøndelag er planen.

- Og kjenner jeg meg selv rett tar jeg sikkert masteren også. Jeg ønsker å komme meg litt oppover i systemet, jeg vil ikke jobbe på gulvet i evig tid.

Ikke lei postei

Drømmen er én dag å være enten kvalitetsleder i en bedrift eller å være inspektør i Mattilsynet.

- Eller kanskje jobbe med produktutvikling? Alle dører er ĂĄpne, sier Nielsen. Enn sĂĄ lenge fortsetter hun ĂĄ sørge for at folket fĂĄr leverpostei pĂĄ skiva og bordet. Og nei, hun er faktisk ikke lei postei.

- Men jeg vet ikke helt hvordan en leverpostei hadde blitt om jeg skulle laget det hjemme. Men pĂĄ jobb blir den perfekt hver eneste gang!

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Fagbrev i industriell matproduksjon Se karriere og utdanning

Give us love