Du er her:

Bjørn Ingvaldsen, Student, master i matvitenskap

- Mat går aldri av moten

Bjørn Ingvaldsen skulle studere medisin. Plutselig havnet han på Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås (UMB). Det har han ikke angret et sekund på.

- Jeg kommer fra gård, så det var jo egentlig litt nærliggende å havne på noe som har med matproduksjon å gjøre, forteller Bjørn.

Han studerer matvaretrygghet og hygiene på UMB og drømmer om å jobbe innenfor kvalitet og kvalitetssikring. Grunnen til at han vil anbefale andre å gjøre det samme, er ganske enkel.

- Mat går aldri av moten. Du får jobb og Ås er et fantastisk sted å studere. Du får balansen mellom teori og praksis. Det er kjempespennende og du gjør noe meningsfullt. Mat er viktig! - lyder det bestemt fra Ingvaldsen.

Flere og flere vil ha norsk mat

Han mener også at norsk matindustri går en lys tid i møte.

- Jeg tror flere og flere blir mer bevisste på hvor maten kommer fra, forteller han. Selv kunne han aldri handlet kjøtt eller meieriprodukter på harryhandel i Sverige.

-  Fokuset på det å lage trygg mat og det å utnytte egne ressurser har økt, derfor trenger vi folk som kan noe om matteknologi, sier Bjørn Ingvaldsen.

Folk som satser på en karriere i matindustrien går med andre ord en sikrere tid i møte enn mange andre. Er du i tvil om hvor du skal studere, har Bjørn svaret. Nemlig UMB på Ås.

- Jeg trives veldig, veldig godt, sier han. - Det er høy kompetanse her. Både innenfor meieri, kjøtt og vegetabiler. Og på mikrobiologi og hygiene. De har også et veldig tett samarbeid med industrien, noe som er kjempeviktig.

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Videregående skole, 3 år
Bachelor i matvitenskap, 3 år
Master i matvitenskap, 2 år
Se karriere og utdanning

Give us love