Du er her:

Elisabeth Haugen, Laborant hos Stabburet Råbekken

- Jeg vil gjøre jobben min enda bedre

Elisabeth Haugen (30) på Stabburet Råbekken tar videreutdanning i Matteknikk.

Stabburet på Råbekken produserer blant annet den gule leverposteien, pølser, hamburgere og produkter til gatekjøkken. Elisabeth er å finne på laboratoriet.

Jeg jobber på mikrobiologisk avdeling. Jobben min består først og fremst av å ta diverse prøver av råvarer og ferdigvarer. I tillegg er jeg vikar på kjemisk og sensorisk avdeling, sier hun. 

Haugen visste egentlig lite om matindustrien før hun begynte Industriell matproduksjon på videregående skole.

Det virket spennende, spesielt fagene hygiene, prosess og matlære, sier Haugen. 

Liker rutiner 
Bakteriologisk avdeling skal kontrollere at all maten som forlater fabrikken skal være trygg å spise. Det letes etter blant annet E.coli, Listeria og andre ting som gjør brukeren syk. 

Noe av det beste med jobben, synes Elisabeth, er at det først og fremst er en rutinejobb.

Da vet jeg alltid hva jeg går til. Og når jeg går hjem hver dag så er jeg også ferdig, jeg trenger aldri å ta med meg jobben hjem. 

Videreutdanning
For hjemme er det nok annet å drive med. Ved siden av jobben er det nemlig videreutdanning ved Østfold Fagskole som tar det meste av tiden.

Jeg fikk tilbud om videreutdanning av sjefen min. Klart jeg sa ja, jeg hadde ønsket det lenge. Det er veldig positivt. Jeg vil gjøre jobben min enda bedre når jeg får mer kompetanse, sier hun. 

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Fagbrev i industriell matproduksjon
Fagskoleutdanning i matteknikk Se karriere og utdanning

Give us love