Du er her:

Jens Wulvik, Fagarbeider industriell matproduksjon hos Norgesmøllene Buvika

- Jeg vet jeg spiller en stor rolle i folks hverdag

Jens Wulvik (23) har antagelig laget frokosten din.

Når du jobber for Norgesmøllene går det i mel og kornprodukter. Jens Wulvik stortrives som en del av matindustrien.

- Jeg har fått være med på alt fra å jobbe på kornsilo til mølle, laboratoriet og fått kjøre gaffeltruck på lageret. Det er et allsidig yrke, smiler Wulvik.

Nå har han fått fast jobb på sekketapperiet. Hver morgen klokka syv starter han maskinen sin, tapper etter planen, justerer, sjekker og tar kvalitetskontroll. Etter en tur til laboratoriet vet han at kvaliteten er på topp, deretter gjelder det å holde produksjonen i gang med høy kapasitet, og få fylt opp lageret med produkter til kunden.

- Jeg jobber stort sett alene. Det er behagelig å få være litt min egen herre. Samtidig er det fint å snakke litt med kollegaene mine i pausene. Det er en god kombinasjon av faglig og sosialt.

Perfekt kombinasjon

Jens Wulvik tror at jobben som fagarbeider passer for alle som har interesser for mat.

- Kjøkken kan for noen bli litt mye håndverk. Da er industrien den perfekte kombinasjon av å få jobbe med mat og få brukt dine tekniske interesser. Matindustrien sørger også for å sikre deg en jobb mange år fremover, sier Jens Wulvik.

Selv har han vært fagoperatør i to år etter at han tok fagbrevet.

- Hvis jeg en gang vil finne nye veier, tror jeg det skal gå greit med min utdanning i Industriell matproduksjon. Hvis jeg søker jobb på et meieri vil jeg selvfølgelig trenge litt opplæring, men fagbrevet mitt er like verdifullt der. Og kanskje stiller jeg bra i køen hos en ferskvarebedrift? Kompetanse på kvalitetskontroll, matsikkerhet og prosesstyring kan komme til nytte i mange bedrifter.

Finner inspirasjon

Men foreløpig har han det godt der han er.

- Jeg liker utfordringene og å ha ansvar for store og viktige oppgaver. Jeg har blant annet jobbet på kornsiloen, da har man ansvaret for et enormt anlegg hvor mange hundre tonn korn håndteres om dagen, sier Wulvik.

- Det er hverdagen til folk vi sikrer. Jeg kan gå til hvem som helst, og si at jeg har vært med på å lage frokosten deres. Det gjelder for nesten alle som jobber i matindustrien. Det synes jeg er en fin tanke.