Du er her:

Kjersti Bekkevold, Fagarbeider industriell matproduksjon hos Stabburet Brumunddal

- Jeg føler meg hjemme i denne bransjen

Kjersti Bekkevold (23) hos Stabburet i Brumunddal ønsker etter hvert å jobbe med lærlinger og rekruttering.

Fagarbeider, verneombud og skiftleder. Kjersti Bekkevold har mange titler hun veksler på å bruke. Men først og fremst er hun fagarbeider i Industriell matproduksjon. Og trodde du at alle på syltetøyfabrikken var eldre damer med rutete forkle, så har du neppe møtt Kjersti Bekkevold.

- Jeg koker syltetøy, smiler hun. - Vi er 10-24 mennesker på jobb samtidig, og hver uke får vi beskjed fra produksjonsplanleggeren hva som skal lages. Jobben min består av å få sekkene med bær i gryta, blande sammen etter oppskriftene, koke syltetøy og tappe det på glass. Jeg er storfornøyd med jobben min! Jeg har aldri angret på at jeg begynte her.

Kjersti Bekkevold var veldig lei skolen etter ungdomsskolen. Det siste hun orket tanken på, var tre år på allmennfag. Derfor valgte hun Restaurant- og matfag før hun begynte som lærling innen industriell matproduksjon.

- Først skulle jeg bli kokk, så skulle jeg bli servitør. Men en dag kom det besøk fra TINE. Jeg husker ikke hva han sa, men der og da bestemte jeg meg for at jeg ville jobbe i matindustrien.

Det aller beste med jobben for Kjersti sin del er at hun slipper å sitte stille hele dagen. - Denne jobben egner seg for den som liker litt fysisk arbeid. Vi løfter og bærer, jeg får virkelig rørt meg i løpet av arbeidsdagen.

I tillegg til vervet som verneombud, får hun også opplæring stillingen som skiftleder.

- Der får jeg ta en større del i planlegging, tilrettelegging og styringen av produksjonen. Det er veldig spennende, sier Bekkevold.

Kjersti har vært med på instruktørkurs for å kunne gi opplæring til lærlinger.

- Det liker jeg veldig godt, så kanskje jeg vil drive mer med rekrutteringsarbeid. Uansett vil jeg fortsette å jobbe i matindustrien. Jeg føler meg hjemme i denne bransjen.