Du er her:

Monica Eldby, kvalitetsansvarlig hos Bakers AS

- Jeg er spesielt opptatt av hvordan vi lager maten, ikke bare hva den inneholder

I matbransjen er du sikret jobb, mener Monica. Men det aller viktigste er at du har kjærlighet til maten du produserer.

Monica Eldby har ansvaret for kvalitetsarbeidet p√• to bakerier i Oslo. Her har hun jobbet siden august 2011 etter at hun ble ferdig med en bachelorgrad i matvitenskap. Arbeidet g√•r ut p√• √• s√łrge for at kundene f√•r br√łd, kaker, boller og rundstykker av topp kvalitet n√•r de handler i butikken.

- Br√łd er et produkt som brukes til veldig mange m√•ltider og av alle aldersgrupper. Jeg smaker mye p√• varene for √• kjenne p√• konsistens og smak. Det er viktig for meg at de 330 produktene vi leverer til butikk er tipp topp, forteller Monica.

Monica har i tillegg ansvaret for oppl√¶ring i mattrygghet, og hun er n√łdt til √• utvikle og oppdatere kvalitetssystemet etter hvert som nye produkter blir skapt.

- Jeg er heldig som har en så variert jobb! Det er spennende når nye produkter utvikles. I tillegg tenker jeg på hvor viktig mat egentlig er, både i sosiale sammenhenger, men også for at vi skal overleve. Jeg er spesielt opptatt av hvordan vi lager maten, ikke bare hva den inneholder, sier Monica.

Action 24/7
Monica visste ikke hva hun gikk til da hun startet i bakeribransjen. Det skjer ting 24 timer i d√łgnet, og hun skal hele tiden forholde seg til nye produkter eller nye produksjonsm√•ter.

- Det er jo s√• mange omr√•der som er interessante innenfor mat, enten det er kj√łtt, fisk eller br√łd. Dette er en bransje som aldri vil d√ł - vi vil jo alltid v√¶re avhengige av √• spise. I matbransjen er du sikret en jobb, mener Monica.

Styrer selv
Monica styrer mesteparten av dagen helt selv. Men hun er likevel helt avhengig av de andre som jobber i produksjon, med levering og utvikling.

- Vi har en √•pen og lett tone p√• jobb. Vi kan b√•de sp√łke og tulle, samtidig som vi har mange faglige diskusjoner. Det liker jeg, sier Monica.

Men det hun mener er aller viktigst, dreier seg likevel om deres kjærlighet til maten.

- Vi har som mål å levere gode produkter med jevn kvalitet året rundt. Vi har et forhold til produktene og til det vi leverer fra oss, og det vil vi jo at kundene også skal ha, forteller hun.

CV

miniatyrbilde CV

Har du sp√łrsm√•l?

Send oss en epost

Min utdanning

Bachelorgrad i matvitenskap med fokus p√• produksjon og utvikling ved Universitetet for Milj√ł- og biovitenskap
1 √•r med Markeds√łkonomi fra BI
Se karriere og utdanning

Give us love