Du er her:

Lars Åge Hansen, fagarbeider og pølsemakermester hos Nortura

- I løpet av en arbeidsdag kan jeg produsere råstoff til 320.000 wienerpølser

At Lars Åge (32) skulle bli pølsemakermester var ikke helt planlagt. Men nå kunne han ikke trivdes bedre – og pølser blir han heller ikke lei av!

Lars Åge hadde egentlig tenkt å bli servitør eller jobbe på hotell. Men etter grunnkurs på videregående fikk han i stedet lyst til å utdanne seg innenfor kjøtt- og industrifag. En trygg arbeidsplass, normale arbeidstider og god lønn fristet mer enn sene kvelder – og det han fryktet kunne bli en usunn livsstil.

- Jeg var utplassert på forskjellige steder i læretiden, men da jeg fikk prøve meg som pølsemaker oppdaget jeg at kjøtt var interessant og spennende. De siste årene har det eksplodert i antall produkter og nyvinninger og det er konkurranse om å levere det bredeste og mest varierte tilbudet. Det er utfordrende, synes Lars Åge.

Hue på rett plass
Lars Åge jobber i skjæreavdelingen og mener det er en fordel å være litt praktisk anlagt hvis man vil inn i kjøttbransjen.

- En pølsemaker må ha hue på rett plass! Det er mange forskjellige oppskrifter som skal ha ulik mengde råstoffer, man må tenke på koketider, røyketider – det er mer å tenke på enn man tror! I tillegg bør man være positiv og imøtekommende. Og ha et åpent sinn, mener Lars Åge.

I tillegg til å være klar i toppen bør man være glad i bevegelse, mener pølsemakermesteren i Tønsberg, som i løpet av en vanlig arbeidsdag kan lage råstoff til 15.000 kilo pølsefarse. Det tilsvarer omtrent 320.000 wienerpølser.

- Dette er ikke for folk som liker å sitte foran dataskjermen! Hvis du er glad i å bruke kroppen er det midt i blinken. Jeg går sikkert mange tusen skritt hver dag. Og det er herlig at kroppen holder seg i form gjennom jobben, mener han.

Groovy Spicy Cheese
Noe av det beste med jobben er faktisk å få overskudd til fritiden. Fra mandag til fredag er arbeidstiden 07.00 til 15.30 noe som betyr at helgen starter klokken 13.00 på fredag.

- Mye av grunnen til at jeg trives så godt på jobb er også fordi jeg kan koble godt av i helgen. Da spiser jeg mye kjøtt og pølser, det innrømmer jeg! Siden vi har så mye å velge mellom er det litt vanskelig å være oppdatert, men favoritten nå er Groovy Spicy Cheese. Ellers er jeg superglad i vanlige wienerpølser, ler Lars Åge.

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Grunnkurs hotell- og næringsmiddelfag
VK1: Kjøttfag, Fagprøve september 1999
2 år pølsemakerlærling hos Gilde VBT
2 år pølsemakermester, Folkeuniversitetet
Se karriere og utdanning

Give us love