Du er her:

Øystein Williksen, Kjøttskjærer/NK hos Nortura

Fra Rudshøgda til Barbeque EM i Belgia

Øystein Williksen drømte om å bli kokk. Drømmen fikk imidlertid en brå slutt da han åpnet øynene for kjøttfaget. Det kan han være glad for, for nå er han snart klar for Barbeque EM i Belgia med kjøttbransjens elitelag

Kjøttbransjens elitelag

Hans store interesse for kjøttfaget har gjort at han i år fikk plass i kjøttbransjens elitelag.

- Kjøttfagets versjon av kokkelandslaget, sier Øystein. Sammen reiser elitelaget fra nord til sør og er med å arrangere alt fra Grill NM til matfestivaler.

I august blir turen noe lenger enn vanlig. For i slutten av måneden er det duket for Barbeque EM i Belgia og elitelaget vil være på plass med det norske flagget på skulderen.

- Sjefene mine har vært veldig flinke. Det har aldri vært noe problem å få delta på noe som har med kjøttbransjens elitelag å gjøre, kan Williksen fortelle. Han mener at det er viktig med den type oppmuntring fra øverste hold og er overbevist om at dette også er med å motivere han.

Sats på matindustrien

Øystein ser lyst på fremtiden til norsk matindustri.

- Man kommer alltid til å ha matindustri, så velger du matindustri har du en sikker jobb, sier Williksen

Dette sammen med frihelger, arbeidsdag fra sju til tre og veldig godt miljø, gjør at han anbefaler kjøttbransjen på det sterkeste. Når vi spør hvorfor det er så godt miljø, er svaret klart.

- Vi er ikke så stive.