Du er her:

Børre Aamold, Produksjonsplanlegger hos Freia

Fra produksjonsarbeider til produksjonsplanlegger

I 1988 så Børre Aamold en stillingsannonse i Aftenposten. Den førte han videre til hele Norges sjokoladefabrikk, nemlig Freia. Nå er det 24 år siden Aamold gikk inn dørene på Freia for første gang, og han er der enda.

- Jeg var ferdig med videregående skole og trengte en jobb før jeg skulle i militæret. Da så jeg en annonse i Aftenposten, hvor det var ledig jobb i Freia, forteller Børre.

Dermed begynte han som operatør i Freia. Sjokoladefabrikken hvor han trivdes så godt at han kom tilbake etter endt militærtjeneste. Og ikke nok med det, han er der enda. Hvordan er det egentlig mulig å trives så godt?

Aamold mener at gode kollegaer og godt miljø er minst like viktig som selve arbeidsoppgavene, og tror at god trivsel er noe som går igjen i matindustrien. Dette sammen med en hel del sjokolade og gode utviklingsmuligheter, har motivert Børre Aamold til å fortsette i Freia.

I løpet av årene har Aamold fått prøve seg som alt fra truckfører, varemottaker til pakkeoperatør. I dag jobber han som produksjonsplanlegger.

- Jeg har jobbet meg opp fra bunnen, forteller han.

Men hvordan er egentlig utviklingsmulighetene i matindustrien?

- Har du godt initiativ og ønske om å kommer deg videre, så er det veldig gode utviklingsmuligheter, mener Børre.

Selv tenker ikke Aamold noe særlig på at han jobbet lenge på samme sted.

- Jeg er bare en smågutt, forteller han. For hos Freia er det ikke uvanlig at ansatte blir værende i over 40 år.

Likevel ser Aamold at det stadig blir flere og flere unge.

- Det er mange unge som søker seg til Freia, vi er en kjent merkevare og det er mange som vil jobbe her, sier han.

Og når det kommer til merkevarer, mener Aamold at nordmenn er ekstra glade i merkevarene sine.

- Bare tenk på Freia, Hennig Olsen, Gilde, smiler han. - Det er merkevarer som vi kjenner helt fra barndommen av. Og kanskje er det med på å gjøre det ekstra gøy å jobbe med matindustri i Norge?