Du er her:

Roger Løe, Bryggerimester hos Ringnes

- Det smakte ikke så godt, men fungerte bra

Bryggerimester Roger Løe (33) brygget sitt første øl som 15-åring.

Roger Løe synes en jobb i matindustrien er givende fordi det bidrar til andre folks gleder. - Det er mange barnebursdager som hadde blitt stusselig uten brus og pizza. Dessuten opprettholder vi produksjonen av det folk er vant til å ha i hverdagen, sier han. 

På arbeidsplassen hans i Trondheim produseres det 60 millioner liter øl og brus i løpet av året. Med andre ord: Noen hundre tusen bursdager, feiringer og fester. - Hos oss er det gratis brus på jobb. Det er kanskje ikke en god nok grunn til å søke seg jobb i bryggeriindustrien, ler Løe. 

- Denne bransjen spennende og godt forankret i historien vår. De fleste bryggeriene som eksisterer ble grunnlagt på midten av 1800-tallet. Det er mange års kunnskap som sørger for de gode produktene, og med en jobb på bryggerier er du med på å bringe tradisjonen videre, sier Løe.

Levende produkt 
På arbeidsplassen til Roger Løe er det selvfølgelig samlebånd for å frakte flasker og bokser rundt i bryggeriet. 
- Men jobben er ikke først og fremst å stå ved samlebåndet. Vi betjener maskiner, retter opp og utbedrer feil, løser problemer og gjennomfører forbedringer. Vi styrer det meste via pc, så her er det viktig at man har en følelse med det som foregår, sier bryggerimesteren. 

Han har budsjett-, personal- og kvalitetsansvar for avdelingen sin. I tillegg er det råvareinntak og bestilling, bryggplanlegging, prioriteringer og brygging til levering av tappeklart øl. - Det er spennende å jobbe med et levende produkt. Dessuten er det et produkt som mange er opptatte av og har glede av. 

En kunst 
Interessen for ølbrygging begynte under OL på Lillehammer i 1994.  Roger Løe var 15 år og var helt uinteressert i vintersport. Mens kompisene satte seg ned foran tv-en, begynte Roger å eksperimentere. 

- Siden jeg ikke var gammel nok til å kjøpe øl, måtte jeg jo lage. Resultatet ble ikke bra, det var ingen som likte det. Men ølet fungerte, så jeg fortsatte å brygge, sier Løe. 

Våren 2011 var han  ferdig utdannet fra Bryggerhøjskolen i København. - Øl er ikke så enkelt som det kanskje ser ut. Det er noen steg mellom korn og malt og de ferdige flaskene. Det er en kunst å få det til skikkelig.

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Allmenne, økonomiske/ administrative fag (3- årig)
Høyskolekandidat i Miljø- og ressursforvaltning (3- årig)
Cand.scient. i Celle- og molekylærbiologi
Diploma Master Brewer
Se karriere og utdanning

Min karriere

Kundekonsulent Ringnes E. C. Dahls Bryggeri AS
Brygger Trondhjem Mikrobryggeri AS
Serviceteknikker Hansa Borg Bryggerier AS
LEAN- koordinator produksjon Ringnes E. C. Dahls Bryggeri AS
LEAN- manager Ringnes E. C. Dahls Bryggeri AS
Bryggermester Ringnes E. C. Dahls Bryggeri AS
Se yrker fra A til Å

Give us love