Du er her:

Roger Løe, Bryggerimester hos Ringnes

- Det smakte ikke så godt, men fungerte bra

Bryggerimester Roger Løe (33) brygget sitt første øl som 15-åring.

Roger Løe synes en jobb i matindustrien er givende fordi det bidrar til andre folks gleder. - Det er mange barnebursdager som hadde blitt stusselig uten brus og pizza. Dessuten opprettholder vi produksjonen av det folk er vant til Ã¥ ha i hverdagen, sier han. 

PÃ¥ arbeidsplassen hans i Trondheim produseres det 60 millioner liter øl og brus i løpet av Ã¥ret. Med andre ord: Noen hundre tusen bursdager, feiringer og fester. - Hos oss er det gratis brus pÃ¥ jobb. Det er kanskje ikke en god nok grunn til Ã¥ søke seg jobb i bryggeriindustrien, ler Løe. 

- Denne bransjen spennende og godt forankret i historien vår. De fleste bryggeriene som eksisterer ble grunnlagt på midten av 1800-tallet. Det er mange års kunnskap som sørger for de gode produktene, og med en jobb på bryggerier er du med på å bringe tradisjonen videre, sier Løe.

Levende produkt 
PÃ¥ arbeidsplassen til Roger Løe er det selvfølgelig samlebÃ¥nd for Ã¥ frakte flasker og bokser rundt i bryggeriet. 
- Men jobben er ikke først og fremst Ã¥ stÃ¥ ved samlebÃ¥ndet. Vi betjener maskiner, retter opp og utbedrer feil, løser problemer og gjennomfører forbedringer. Vi styrer det meste via pc, sÃ¥ her er det viktig at man har en følelse med det som foregÃ¥r, sier bryggerimesteren. 

Han har budsjett-, personal- og kvalitetsansvar for avdelingen sin. I tillegg er det rÃ¥vareinntak og bestilling, bryggplanlegging, prioriteringer og brygging til levering av tappeklart øl. - Det er spennende Ã¥ jobbe med et levende produkt. Dessuten er det et produkt som mange er opptatte av og har glede av. 

En kunst 
Interessen for ølbrygging begynte under OL pÃ¥ Lillehammer i 1994.  Roger Løe var 15 Ã¥r og var helt uinteressert i vintersport. Mens kompisene satte seg ned foran tv-en, begynte Roger Ã¥ eksperimentere. 

- Siden jeg ikke var gammel nok til Ã¥ kjøpe øl, mÃ¥tte jeg jo lage. Resultatet ble ikke bra, det var ingen som likte det. Men ølet fungerte, sÃ¥ jeg fortsatte Ã¥ brygge, sier Løe. 

VÃ¥ren 2011 var han  ferdig utdannet fra Bryggerhøjskolen i København. - Øl er ikke sÃ¥ enkelt som det kanskje ser ut. Det er noen steg mellom korn og malt og de ferdige flaskene. Det er en kunst Ã¥ fÃ¥ det til skikkelig.

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Allmenne, økonomiske/ administrative fag (3- årig)
Høyskolekandidat i Miljø- og ressursforvaltning (3- årig)
Cand.scient. i Celle- og molekylærbiologi
Diploma Master Brewer
Se karriere og utdanning

Min karriere

Kundekonsulent Ringnes E. C. Dahls Bryggeri AS
Brygger Trondhjem Mikrobryggeri AS
Serviceteknikker Hansa Borg Bryggerier AS
LEAN- koordinator produksjon Ringnes E. C. Dahls Bryggeri AS
LEAN- manager Ringnes E. C. Dahls Bryggeri AS
Bryggermester Ringnes E. C. Dahls Bryggeri AS
Se yrker fra A til Å

Give us love