Du er her:

Ole Martin Langfeldt Kaarigstad (20 år), Fagarbeider hos Hennig Olsen

De unge må gi matindustrien et spark bak

Det er ingen tvil om at matindustrien vokser. Likevel mener Ole Martin at den trenger et spark bak. - Til det trengs det unge folk, sier han. Selv jobber han i fabrikken hvor det er sommer og sørlandsidyll hele året. Vi snakker selvfølgelig om Hennig Olsens iskremfabrikk.

Grunnen til at Ole Martin Langfeldt Kaarigstad satset på en karriere i matindustri, var hans første møte med et bakeri som 13-åring. Han skjønte raskt at det å jobbe med mat var noe han ønsket å fortsette med. Veien videre gikk til restaurantjobbing, både som servitør og kokk i tillegg til å jobbe som butikk-slakter hos Meny. Alt dette fikk han til etter skoletid og i helger. For på dagtid studerte han matfag. Plutselig var tiden inne for å skaffe seg lærlingeplass.

- Da var jeg innom Sørlandschips og Tine for å se hvordan de hadde det, men endte til slutt opp hos Hennig Olsen, forteller Ole Martin. Der er han enda, og skal snart i gang med fagprøven.

- Det er jeg faktisk ikke nervøs for i det hele tatt, men det skal bli godt å få det overstått, legger han til.

Norsk matindustri trenger et spark bak

Med sin jobbdebut som 13-åring, har Kaarigstad lang erfaring i norsk matindustri. Og han mener at den trenger et spark bak.

- Det kan jeg, og andre unge, være med på å gjøre. Folk må vite hva vi holder på med. Vi trenger flere som tar fagbrev og som opparbeider seg kompetanse innenfor matindustri.

Grunnen til at få unge velger å satse på en karriere i matindustrien er et feilaktig bilde av industrien, tror Ole Martin.

- En rådgiver på skolen kan jo snakke om utdanning og muligheter, men det er noe helt annet når noen snakker av erfaring, forklarer Kaarigstad.

Han mener at det er noe helt annet enn hva folk flest kanskje tror. Samtidig tror han at trivselen er større her, enn i andre bransjer

- Det å våkne hver dag og tenke at man ikke har lyst å gå på jobb, det er ikke nødvendig. Da må du bytte jobb. Dette er noe du skal gjøre hver dag og det er en stor del av livet, sier han.

Så er det virkelig sant at det er færre slike dager i matindustrien? Prøv og se!