Du er her:

Robert Kollevåg, fagarbeider industriell matproduksjon ved Toro Arna

- De som sier Toro lager dårlig og usunn mat har ikke satt seg inn i hva vi har i posene

Fagarbeider Robert Kollevåg (32) på TORO er stolt av produktene sine.

Når Robert kommer på jobb på morgenen kommer oversikten over hva som skal produseres. Akkurat nå sørger han for at posene med buljongpulver inneholder nøyaktig det som oppskriften sier. 

- Prosedyrene og reseptene er nedskrevet og må følges. I denne jobben trengs det kompetanse for at resultatet skal bli bra. Du kan ikke hanke inn hvem som helst og sette vedkommende ved maskinen. 

Robert synes det beste med jobben er den friheten han har og muligheten til å påvirke sin egen arbeidshverdag. 

- Ingen produksjoner er helt like. Jeg må hele tiden tilegne meg ny kompetanse. Det skjer noe nytt hele tiden, og når det kommer nye maskiner og nytt utstyr må vi lære oss hvordan det skal driftes og behandles. Det er spennende, sier han. 

Yrke for de fleste 
Da Kollevåg gikk på Industriell matproduksjon var de på bedriftsbesøk på TORO.  

Jeg fikk lærlingplass her, det var veldig kjekt. Det første året var det en gjennomgang og introduksjon av yrket. Det andre året gikk vi dypere inn faget, jeg fikk lære å drifte produksjonen selv, fikk mer ansvar og kunne være en operatør på lik linje med de andre her, sier Kollevåg. 

Fagarbeideren tror yrket passer til de fleste.  

Hvis du liker tanken på en arbeidshverdag der du får utvikle deg og drive med kompetanseheving og få etterutdanning, så vil jeg anbefale en jobb i matindustrien, sier Kollevåg. 

På det tørre 
"Posemat" har til tider nesten blitt brukt som skjellsord. Men Robert er stolt av både faget og produktet sitt. 

- De som sier vi lager dårlig og usunn mat har ikke satt seg inn i hva vi har i posene. Mye er nok medieskapt, vi har ikke mye verken salt eller fett i produktene våre. Det er ikke så lett å stå imot, men vi har vårt på det tørre. Om jeg for eksempel skal lage en tomatsuppe hjemme fra bunnen av, så er det nok mer fett og salt i den, sier Kollevåg. 

Han synes også salgstallene tyder på at folket er fornøyde.

Kjøper du en TORO-pose så vet du hva du får, hvordan den smaker og at det er trygt og godt. Det er nok hovedgrunnen til at folk kjøper våre produkter. Det er veldig enkelt og samtidig godt.