Du er her:

Adrian Haugland, Baker hos Bakers

Bakerbransjen og sære nordmenn

Adrian Haugland fikk prøve seg i bakerbransjen allerede som 14-åring. I dag jobber han som baker i Bakers og sørger for at over 10 000 brød blir sendt ut til norske hjem hver eneste dag. Men selv om Nordmenn spiser mye brød, så er vi ifølge Haugland litt sære. Hva i alle dager mener han med det?

Adrian ble tidlig interessert i bakerbransjen. Allerede som 14-åring var han utplassert hos et bakeri i sammenheng med Operasjon Dagsverk. Og siden ballet det på seg med sommerjobber og lignende. Nå anbefaler han bakerbransjen på det varmeste.

- Man har alltid jobb. Folk trenger alltid brød, forklarer Haugland.

Sære nordmenn

Bakerbransjen er med andre en sikker bransje, men det er vel ikke bare bare å bake brød til det norske folk?

- Mange nordmenn er litt sære. Det er jo klart at det er lettere å gå og spise en god croissant under Eiffeltårnet i Paris, enn det er å spise den på landsbygda i Norge, sier Adrian lurt. Det er jo ingen hemmelighet at vi er litt mindre urbane i Norge.

Likevel har salget på franske produkter hatt en kjempevekst de siste årene. Så kanskje er det nan-brød, pariserloffer og spanske olivenbrød du kommer til å bake om du satser på en karriere i bakerbransjen?

- Jeg tror at folk kommer til å bli litt mer bevisste på å prøve nye ting. Tørre litt mer. Det er et generasjonsskifte på gang her. De yngre er kanskje litt mer bereiste, legger Adrian til.

Selv synes han at det er en veldig spennende utvikling å følge med på. Både i den norske bakerbransjen og norsk matindustri generelt.

- Det er innovasjon og kundene endrer stadig vekk kjøpemønstre, som gjør at vi må følge ekstra godt med i timen, sier han.

Dette sammen med en trygg bransje, gjør at Adrian vil anbefale andre å satse på en karriere i bakerbransjen.

- Man jobber med levende ting. En gjærdeig lever og man må tilpasse seg etter både værforhold og temperaturer. Det er en prosess som er veldig komplisert, men også veldig fascinerende og veldig morsom.

Les mer om hva en baker gjør her.

Se yrkesfilm.