Du er her:

Arnhild Holstad, Matteknolog hos Tine

- Arbeidsdagen min er både varierende og spennende

Arnhild Holstad (34) i TINE en av få som vet hemmeligheten bak smaken av Jarlsberg-osten.

- Jeg begynte egentlig på førskolelærerutdanning, men skjønte raskt at det ikke var mitt kall, ler Arnhild Holstad.

Arnhilds bror, far og farfar har alle jobbet hos TINE, så det er kanskje ikke så overraskende at hun startet på samme sted. Etter videregående fikk hun sommerjobb på meieriet Sør Voll, og siden ble hun værende i fire år. De to siste årene som lærling i Industriell næringsmiddelproduksjon.

- Her hadde jeg fordypning i ysting. I tillegg var jeg innom prim- og smørproduksjon, tørking av myse- og melkepulver og laboratoriet, sier hun. 

Satser på kvalitet 

I dag er hun en av få som vet hemmeligheten bak smaken av Jarlsberg-osten. Det er nemlig Arnhild som lager bakteriekulturen som skaper den unike osten. 

- Vi er fem stykker på TINE Tunga som produserer bakteriekulturen. Deretter sendes den til de fem produksjonsstedene som produserer Jarlsberg. Vi har ysterier på Jæren, i Verdal, på Elnesvågen, i Irland og i USA. Det er en spennende jobb jeg har, vi prøver hele tiden å få til maksimal trivsel for bakteriene slik at de formerer seg. For at osten skal bli bra trenger vi å lage en ren kultur uten forurensninger. Og det får vi stort sett til, sier Holstad. 

Matindustriens rykte som monotont og kjedelig kan hun avkrefte først som sist.  

- Arbeidshverdagen min varierer mellom prosess og laboratorium, vi tapper kulturen på flasker og er et team som deler på oppgavene. Vi jobber alle for kvalitet, sier hun. 

Ikke A4

Å jobbe med filterfermentor, anlegget hvor bakteriekulturen produseres, krever at man takler ansvar.

- Jobben passer for den som er interessert i prosess. Det er mye ansvar her, du må hele tiden følge med på at alle parametere er riktig for at bakteriene skal trives optimalt, sier Arnhild Holstad. 

Hun trives i et ungt og godt arbeidsmiljø.

- Meieri er en industri som forandrer seg hele tiden etter hva kundene etterspør. Det er nye produkter ut og inn hele tiden, meierier er på ingen måte en A4-jobb.  

CV

miniatyrbilde CV

Har du spørsmål?

Send oss en epost

Min utdanning

Fagbrev indstriell matproduksjon
Bachelor i mateknologi, 3 år Se karriere og utdanning

Give us love