Hvem bidrar til å gjøre Krone-is til et ferdig produkt?

Krone-is ble lansert i 1953 og het egentlig «Diplomat». I begynnelsen kostet den 75 øre. Isen fikk navnet fordi det passet til produsentnavnet som hadde en kongekrone i sitt symbol. Fra 1955 til 1970 kostet isen 1 krone. Her møter du dem som er med ĂĄ gjøre Krone-is til et ferdig produkt.

  • Alvar Holmgren

    Teknisk avdeling, maskinverksted

    Alvar jobber på teknisk avdeling og gjennomfører vedlikehold, bestiller reservedeler fra leverandører og gjennomfører eventuelle forbedringer og utbygginger på produksjonslinjene. Her sveiser han nye rørstusser. Ved stopp på linjen er det Alvar og hans kolleger som kommer og løser feilen.

  • Børge Bille

    Råvare og emballasjelager, Industriell næringsproduksjon

    Børge jobber på råvare- og emballasjelageret. Han forsyner produksjonen med emballasje og råvarer. Hver time fyller Børge på med en ny pall kjeks til Krone-Is sin produksjonslinje. Han sørger også for at det alltid er sjokolade i tanken slik at kjeksen er sprø og god.

  • Ingunn Jeppedal

    Miks avd. Industriell næringsproduksjon

    Ingunn jobber med prosesstyring i mikseavdelingen. Hun blander råvarer til flytende iskremmiks i henhold til oppskriften. Vanlige råvarer er fløte, skummet melk, sukker og vann. Deretter pasteuriseres og homogeniseres miksen. Ingunn vasker alle tanker og rørnett, i tillegg bestiller hun fløte.

  • Ida Therese Adelheid Aamodt

    Produksjon, Industriell næringsproduksjon

    Ida Therese er linjeleder og har ansvar for at alt går effektivt på produksjonslinjen. Hun gjennomfører kvalitetstester på produktene og bidrar med forslag til forbedringer i produksjonslinjen. Her kontrollveier Ida iskremen. Hvis et maskinutstyr stopper ringer hun Alvar på teknisk avdeling.

  • Cecilie Thoresen

    Lab, Industriell næringsproduksjon

    Cecilie jobber på laboratoriet, selv om det kan se ut som hun sitter på et legekontor. Her gjennomfører hun en bakterietest. Hun dokumenterer og registrerer funn i et datasystem og kan sperre produkter hvis hun finner feil. Her tar hun en bakterieanalyse på Krone-isen.

  • Karine Glømmi Johannessen

    Produktutvikling, UMB master food tech

    Karine utvikler nye produkter og optimaliserer oppskriftene til dagens produkter. Hun skriver innholdsspesifikasjoner og gjennomfører HACCP-vurderinger. Her tester hun ikke vaffelrøre som det kan se ut som, men en ny miks.

  • Tor Henning Andresen

    Palletering

    Før produktene lagres, må de scannes. Tor Henning jobber i pallerommet og sørger for at alle paller blir riktig registrert i Diplom Is sine datasystem. Det er viktig at alle esker fra produksjonen har riktig etikett.

  • Metush Bajrami

    Medarbeider i pallerommet

    Mestush jobber i pallerommet og tar i mot paller fra produksjonen. Så sender han paller til andre lagre og plukker produkter til kundebestillinger. Her er han i fryserommet, og har derfor på seg en varm dress fordi rommet må ha riktig kuldetemperatur, -26 °C, året om.