Du er her:

Hvilke yrker har vært involvert i disse matproduktene?

Klikk på bildene for å lære mer

 • Freia M er en klassiker fra 1957 og er hele Norges filmsjokolade. Den består av peanøtter med deilig melkesjokolade. Her møter du dem som er med å gjøre Freia M til et ferdig produkt.

 • Krone-is ble lansert i 1953 og het egentlig «Diplomat». I begynnelsen kostet den 75 øre. Isen fikk navnet fordi det passet til produsentnavnet som hadde en kongekrone i sitt symbol. Fra 1955 til 1970 kostet isen 1 krone. Her møter du dem som er med å gjøre Krone-is til et ferdig produkt.

 • Bakers baker brød og kaker hver dag. Solskinnsboller er store og myke kanelboller med en "sol" av vaniljekrem i midten. Disse bollene blir du glad av! Her møter du dem som bidrar til å gjøre Solskinnsboller til et ferdig produkt.

   

 • Solo er kanskje Norges mest kjente merkevare, og den absolutt største norske brusen. Solo ble etablert i 1934, og frem til 60-tallet var den større enn Coca Cola i Norge. Her møter du dem som lager Solo til et ferdig produkt.

 • Litago så dagens lys i 1994, og har i løpet av disse årene gjort mange krumspring. I starten ble det lansert som et barnekonsept, men i årene som fulgte viste det seg at Litago-drikkene hovedsakelig ble drukket av ungdommer og voksne. Men kuene har aldri sluttet å leke. Her møter du dem som er med å gjøre Litago til et ferdig produkt. 

 • Gilde grillpølser er laget av storfe- og svinekjøtt og krydret med løk, pepper, muskat og ingefær. Møt de åtte personene som bidrar til å lage nordmenns ubestridte favorittpølse til et ferdig produkt. 

   

 • Idun Tomatketchup har vært folkets favorittketchup siden 1956 og er et produkt alle har et forhold til. I hver flaske med ketchup går det med over 1 kilo solmodne tomater. Her møter du dem som gjør Idun Tomatketchup til et ferdig produkt.

Give us love