Du er her:

Fagopplæring

Fagoppl√¶ring er en 4 √•rig utdanning som f√łrer frem til et  yrke med fag- eller svennebrev. Velger du fagoppl√¶ring har du mulighet til √• g√• ut i yrkeslivet etter 4 √•r, eller du kan ta videreutdanning ved f.eks en fagskole. Du har ogs√• muligheten til √• ta p√•bygning til generell studiekomeptanse hvis du vil studere videre ved h√łyskole eller universitet.

Enkelte h√łyskoler har ogs√• lagt til rette for Y-veien hvor man kan komme inn p√• studier med fagbrev.

For en jobb i matindustrien kan du velge mellom flere fag

Du kan velge VG1 Restaurant- og matfag, VG2 Matfag. Deretter kan du s√łke om l√¶replass i en bedrift √• g√• opp til fagpr√łve i ett av l√¶refagene:

  • Bakerfaget 
  • Butikkslakterfaget
  • Industriell matproduksjon
  • Kj√łttskj√¶rerfaget
  • Konditorfaget
  • P√łlsemakerfaget
  • Sj√łmathandlerfaget
  • Sj√łmatproduksjon
  • Slakterfaget

Les mer på restaurantogmatfag.no

Matindustrien har behov for personer med teknisk bakgrunn. Du kan derfor velge et teknisk fag for en jobb i matindustrien. De mest aktuelle er produksjonsteknikk, industrimekanikk,  kjemiprosess og automasjon. Disse fagene kan du velge mellom dersom du tar VG1 Teknisk industriell produksjon (TIP).

Eksempel for fagbrev i produksjonsteknikk:

  • VG1 TIP
  • VG2 Industriteknologi 
  • VG3 Produksjonsteknikk (oppl√¶ring i bedrift – 2 √•r)

Eksempel for fagbrev i kjemiprosess:

  • VG1 TIP
  • VG2 Kjemiprosess
  • VG3 Kjemiprosess (oppl√¶ring i bedrift – 2 √•r)

Eksempel for fagbrev i automatisering:

  • VG1 TIP
  • VG2 Automatisering (kryssl√łp)
  • VG3 Automatiseringsfaget

Eller

  • VG1 Elektrofag
  • VG2 Automatisering
  • VG3 Automatiseringsfaget

Les mer på vilbli.no